Zobraziť obsah

NOVÝ CITROËN Ë-C3 ZÍSKAL CENU ECOBEST 2024

  • Nový Citroën ë-C3 získal ocenenie v ankete Autobest 2024 v kategórii Ecobest.
 
  • Toto ocenenie získavajú vozidlá, ktoré vynikajú ekologickými vlastnosťami, energetickou účinnosťou a znížením vplyvu na životné prostredie. Porota vyzdvihla nový model ë-C3 ako najrelevantnejší elektromobil, ktorý príde na trh v roku 2024.
 
  • Nový model ë-C3 predstavuje prvý elektromobil vyrobený v Európe, ktorý bez kompromisov ponúka konkrétne riešenie problému dostupnosti. Citroën ë-C3 uľahčuje život s elektromobilom a ponúka zákazníkom segmentu B všestrannosť, moderný dizajn, výrazný komfort a širokú škálu užitočnej výbavy.

 

Nový Citroën ë-C3 získal ocenenie Ecobest 2024, ktoré udeľuje porota Autobest. Cena, ktorá sa zameriava na mobilitu, šetrnú k životnému prostrediu, energetickú účinnosť a znižovanie vplyvu na životné prostredie, vyzdvihuje model ë-C3 ako najpútavejší elektromobil, ktorý príde na trh v roku 2024. Nový model ë-C3 mení hru: nie je to len vďaka cene od 23 300 eur cenovo dostupné elektrické vozidlo, vyrobené v Európe, ale zároveň sa aj ľahko používa, je všestranné a môže sa pochváliť atraktívnym životným štýlom, vhodnou výbavou a pohodlným životom na palube.

 

Autobest každoročne oceňuje auto s najvyšším počtom hlasov v každej kategórii. V prípade kategórie Ecobest sa autá hodnotia na základe aspektov mobility a výkonu, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu, ako sú dojazd, batéria, alebo nabíjanie, ako aj kritériá súvisiace s nákladmi na vlastníctvo. Nový model ë-C3 posudzovalo 31 motoristických novinárov z 31 európskych krajín a získal ocenenie Ecobest 2024.

 

Toto uznanie pre nový model ë-C3 od odbornej poroty prichádza hneď po prvej veľmi pozitívnej spätnej väzbe od zákazníkov, keďže verziu You alebo Max si online rezervovalo už viac ako 10 000 záujemcov.

 

Ocenenie Ecobest posilňuje odhodlanie značky Citroën posúvať hranice mobility a ponúka zákazníkom elektromobil, ktorý nielen spĺňa ekologické normy, ale inovatívnym spôsobom rieši aj výzvy v oblasti dostupnosti.

 

Vďaka elektromotoru s výkonom 83 kW (113 k) a batérii s kapacitou 44 kWh, ktorá v cykle WLTP ponúka dojazd až 320 km, poskytuje nový model ë-C3 viac než dostatok sily a výkonu na uspokojenie potrieb väčšiny zákazníkov, ktorí hľadajú elektrické vozidlo na mestskú a prímestskú dopravu. Cesty na dlhšie vzdialenosti zjednoduší 100 kW rýchle nabíjanie jednosmerným prúdom, ktoré nabije batériu z 20 na 80 % kapacity len za 26 minút. Svoju úlohu zohrá aj nový inteligentný plánovač ciest e-Routes EV.

Všestrannosť a prvotriedny komfort

Citroën vníma dôležitosť všestrannosti v segmente B a túto úlohu plní aj model ë-C3.

 

Nový model ë-C3 dokáže dokonale splniť potreby rodín, ktoré budú ťažiť z plynulosti a tichosti elektrického pohonu, doplneného o priestrannosť a vynikajúci komfort, hlavné súčasti DNA značky.

 

Pohodlie vodiča a cestujúcich predstavuje pre značku Citroën dlhodobú prioritu. V novom modeli ë-C3 sa posúva na novú úroveň, pretože sa zameriava na vytvorenie kabíny C-Zen lounge s prepracovanými mimoriadne čalúnenými sedadlami Citroën Advanced Comfort® a prehľadným vrstveným prístrojovým panelom. Látkou čalúnená polička Sofa Design je umiestnená pod hornou úrovňou ovládania. Pokročilé komfortné odpruženie Citroën pridáva vyzdvihovaný a charakteristický efekt lietajúceho koberca značky Citroën.

Moderný dizajn a cenovo dostupný život s elektromobilom

S moderným dizajnom, ktorý kombinuje hatchback zo segmentu B s vyššou svetlou výškou a vyššou polohou sedadiel, no s rovnakou plochou, ako zaberal model C3, vychádza ë-C3 v ústrety meniacim sa potrebám zákazníkov a ponúka širokú škálu užitočnej výbavy a asistenčných technológií pre vodiča.